Formula milk temperature

Hello mummies, nak tya if buat formula susu, apa what is the temperature untuk bancuh susu and what is the temperature yang sesuai untuk kasih minum baby? Sometimes baby ada mucus but nda tau dri bancuhan susu or temperature susu.. need advice hehe

1 Balas

kalau x silap dalam 40 deg celcius. kena tgk cara bancuh kat kotak/tin susu. saya x pasti tapi saya x rasa mucus tu disebabkan oleh temp susu tu. mucus tu maksud sis kahak kan? ada pernah baca, org kata kalau byk kahak mungkin susu tu tak sesuai dgn baby.