Bolehkah ibu hamil makan siput sedut

Bolehkah ibu hamil makan siput sedut? Sbb sy kurang pasti..

27 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Bole je..xde masalah..tp klakarnya sbb boleh kata hari2 makan siput sedut sampai hari2 call makcik yg berniaga tu minta dia simpankan utk saya, anak saya ada 4 pusar kat kepala, 3 kat tgh2 kepala 1 kat tengah2 jendul mcm unicorn πŸ¦„...serupa macam belakang siput tu..πŸ˜…πŸ˜…tp xpe org kata unik..mak kata cerdik bila besar nanti..mudah-mudahan..amiinn..

Baca lagi

Bole je..xde masalah..tp klakarnya sbb boleh kata hari2 makan siput seduy sampai call makcik yg berniaga tu minta dia simpankan utk saya, anak saya ada 4 pusar kat kepala, 3 kat tgh2 kepala 1 kat tengah2 jendul mcm unicorn πŸ¦„...serupa macam belakang siput tu..πŸ˜…πŸ˜…tp xpe org kata unik..mak kata cerdik bila besar nanti..mudah-mudahan..amiinn..

Baca lagi

Boleh je kot sis kalau nak makan siput sedut ketika hamil. Cumanya makan berpada-pada lah sis. Takut kita okay but baby kurang sikit dalam badan atau perut kita ke terlebih sensitive time pregnant ni. I dulu pon teringin nak makan siput sedut ketika hamil, tapi tak byak lah makan. cukup lepas kempunan je hehe

Baca lagi

Rasanya tak ada pronlem pon ibu hamil boleh makan siput sedut ke tak sis. Sebab dia just seafood kan. Just kalau sis risau, makan sikit je lah dulu tgok respond badan sis mcm mana. Kadang ibu hamil boleh makan siput sedut, kadang ada yang tak

Ibu hamil boleh makan siput sedut rasanya sebab macam takde pernah lagi dgar ada yang sakit sbb makan siput sedut. Ibu hamil boleh makan siput sedut pon harap makan dalam kuantiti berpada-pada lagi-lagi kalau risaukan kandungan tu ya sis

Ramai jugak sis i tgok cari siput sedut untuk ibu hamil lately ni. Boleh je kot makan takde apa kot cuma jgan makan hari-hari lah or mkan byak byak. Kesian tgok kadang ada yang mencari siput sedut untuk ibu hamil ni

Takde pape pon kot siput sedut untuk ibu hamil ni nak makan. Tapi jangan buat lauk yang pedas sgat takut perut tak tahan pedas pulak time pregnant ni. I dulu nampak jugak orang share siput sedut untuk ibu hamil ni

VIP Member

Takde isu kot bolehkah ibu hamil makan siput sedut. Kadang waktu pregnant selalu kesiankan diri sbb takut sgat nak makan itu ini tanya itu ini kan. Paling ramai tanya bolehkah ibu hamil makan siput sedut hmm

Saya pun tak pasti boleh ke tak ibu hamil makan siput sedut... Rasanya boleh sis.. siput sedut tak membahayakan kesihatan sama jugak ke baby... cuma kalau nak kepastian boleh rujuk yang lebih pakar

So far setahu saya ibu hamil boleh je makan siput sedut.. takde lagi dengar ibu hamil tak boleh makan siput sedut..as long as tahu kuantiti yang perlu diambil and seimbangkan pemakanan ok dah