makan

Ibu hamil boleh makan nenas dak

28 Balas

Kita mkn je wak. Org kata x blh tp kita masa 4 weeks mkn je. Tp jgn ikut sy tau sbb lain org lain, mksd nya nnt klu awk mkn takut jd lain.

Sy teringin jugak..tapi tahan sbb tgh 1st trimester lagi...sbb sy jenis penakut nak mkn mende2 yg mcm tu😅😅..jenis berjaga2

Sy dari stay hamil sampai sekrng kandugan nk msuk 6 buln sy langsung tk sentuh satu biji nenas padahal nk snggt mkn hemmm

Sy pun pingin nk mkn sampai skrg tahan² huhu,takut jugak tp org Kate nenas masak blh mkn tp jgn byk buat Rasa je

Sy mkn...nenas muda atau masak pun sy mkn, sy keguguran dulu sebab sapu ubat gosok di perut

Tpi seeloknya elakkn dlu anak first sya gugur sbb sya mkn nenas

Boleh tapi jangan makan banyak banyak la. Nenas banyak gula

boleh check di ciri food and nutrition dalam aplikasi! 🤗

sy cuba elak selagi boleh.. xsalah kan berjaga2 😊

tak makan langsung..xberani..elak lagi bagus rasanya