nak buka buku pink tapi ALN

i tengah pregnant around 8 week and ni anak luar nikah. nak buka buku pink tapi takut. partner i still ada cumanya both of us still taktau nk buat apa. help😔

6 Balas

pergi je kk bukak buku mcm biasa ..call je kk tanya cara daftar ..apa pon pntgkan keadaan baby dlm kandungan dulu ..sy dulu dri buka buku smpai bersalin jumpa doktor n nurse baik2 jee ..jgn pkir sgt perkata negatif ..biasa kalau lelaki nk bertanggungjwab doktor pon suggest kawin je so urusan bersalin di hosp senang..

pergi je buka dkt KK .. dorg tak pandang masa silam lalu, yg penting kesihatan ibu Dan anak terjaga. bhgian suami tu dorg akan kosongkan aje.. tak ada apa tu.. 8 mggu boleh buka dh.. call kk dulu utk set appointment..

Pergi je bukak di KKIA. Nurse atau doktor tiada diskriminasi. Cumanya ada satu ruangan untuk maklumat suami. Yang tu awak kosongkan je. Dah 8 week ni, awak dah boleh call KKIA untuk buat temujanji.

Kalau berkemampuan, bleh buat buku pink di swasta. Yg penting, check your condition n baby.

kalau awak tkot nk ke kerajaan buka kt swasta

ALN tu apa