BARANG BABY

I NAK TANYA. BARANG BABY APA YG MULA2 KORANG BELI? KONGSI SIKIT. ?

16 Balas

Sy x start beli lg tp dah plan nak beli ape dulu. Brg yg basic mcm baju newborn, diapers, booties mitten, barut, bedung, kain napkin, toilettries. Brg2 besar mcm carseat smua tu x beli lg. Cadang nk buh dalam infant carrier dulu nanti bby dah lahir bru fitting dgn carseat. Kalau mcm susu, botol, breastpump sy dah siap2 pesan kat suami. Incase emergency sy x dpt susukan bby dan kena bg formula milk, sy dah siap2 tnjuk kat dia brand susu, botol susu dan jenis breastpump yg nak kena beli. Sbb mesti masa tu dia je yg kena beli. Sy duk rumah jaga bby. Hehehehe. Kang kalau tak pesan, lain yg dibelinya.

5y ago

Betol tu. Kalau takda duit tak boleh nak beli jugak. 🤭

Eya.. Jgn lupa.. Barang mandian baby mcm sabun all in one boleh cuci sekali rmbut n kulit baby yg masih lembut tapi beli yg kecil dulu takut x sesuai dgn kulit.. apa2 kain untuk baby beli kain dia yg x terlalu berbulu.. jenis kain katun yg selamat..

5y ago

Itulah. Awal2 ni tak excited sangat nak shopping.

Sy list kan smua Barang2 baby.. Then survey harga.. Bila ada sales n murah trus pergi beli.. Beli start tau gender bby.. So Hujung2 pregnant, boleh la rasa tenang sikit sbb smua nya da ready.

Benda pertama saya beli baju sbb excited sgt hahaha lepastu baru part berut, lampin, sabun, pampers dan lain2.. Last sekali persiapan pantang saya hehe

5y ago

Sy tak pergi baby shop lagi. Bedung pon beli online je. Kalau pergi baby shop rasanya semua nak beli. 😂😂

Ikut pengalaman..brg yg mula2 beli 1. Baju newborn x 5 psg 2. Pampers 3. Topi + sarung kaki / tgn 4. Towels 5. Swaddle 6. Brg mandian set J&J 7.etc

Bju tp jgn bli byk y newborn sb bby mkin bsr, pmpers, mndian, bedak, miyak angin, barut prut.. Bli ckit2 je sb brg bby mhal2 skrg

5y ago

Tau xpe.. Truja 2 len.. Tp ble dkt due asa tkt lak

Kalau mcm sye....sye listkn sume barng keperluan baby....lepas tu kumpul duet...dlm 30weeks baru skli beli sume.....

5y ago

Yelah kan. I pon tunggu 30 week baru nak pergi beli. Kadang buat list pon ada yg terlepas pandang.

Beli baju n/b sikit sikit je, napkins, pampers and so on. Tapi yg paling penting pampers tu kena banyak😁

5y ago

Thank you for your info mommy. Mmg cadang nak beli baju nb sikit2 je.

Beli pakaian mitten lampin tuala cover baby dan pampers.. Set penjagaan baby pula pearl sedia yg nie..

5y ago

Amen mudahan kabul doa sis ☺ ..

Brg yg mahal2 dulu, mcm breastpump sbb sya bkerja, stroller, car seat, tilam baby.

5y ago

Stroller lmbt bli tkpe, tk guna sgt, tp car seat sbb skrg kn mcm2 kes, tkot. Hehe