Tips minum Air Gula

I mommy semua, nak tanya ada tips tak untuk minum air gula? Saya esok first time kena minum air gula 😭

28 Balas

just enjoy.. fikir je tu air buah2an😂.. mcm kat private ada perisa oren.. tp gula nya sama je.. seteguk dua kalau x boleh.. minum 3x atau 4x.. relax2 je minum.. tgok2 keliling skjp.. tarik nafas minum. 😂..

2y ago

alhamdhulillah.. bgus kalau seme kk pun buat mcm tu, ala2 kononnya minum jus 😂

bawak minyak angin siap2. lepas minum hidu minyak angin. sy tak minum air manis. sebelum minum tarikh nafas dalam² then anggap je air yang kita minum tu air masak. doa, selawat jangan lupa. 🤭

2y ago

Alhamdulillah. moga dipermudahkan urusan ye sis.

Sy ok je minum air gula. Sbb dr mlm sebelum tak minum. Rs haus. Cuma tak suka depa bancuh dgn air suam tu je. Rs pedih tekak nk tahan manis and suam air. Minum teguk byk2. Cptlah hbs. Tahn nafas

2y ago

Ohh yeke? Saya dapat air gula berperisaa alhamdulilahhh okay je rasa dia ☺️

xde tips. cuma kena puasa je mlm ni dri pkul 10 sampai lepas amek darah 2nd time. air masak boleh minum. cuma jgn muntah lps mnum air gula tu. nnti kena repeat balik next day nya.

2y ago

boleh mnum sikit.

kawan saya suruh bawak air lemon.. sulam minum dgn air gula.. insyallah xlekat gdm.. minum air lemon sampai terkencing pun takpa.. jangan muntah ja huhuhu... good luck mommy...

2y ago

Alhamdulilahhh selesai dah 🥰

Saya just minum air masak selama seminggu lebih and mlm sebelum puasa saya mkn epal 2 biji, before minum selawat 3 kali baca bismillah then minum mcm biasa

2y ago

welcome awak 🥰

sebelum minum air gula tu baca bismillah hillazi......samiulalim... 3x. doa supaya xdak kemudaratan. InshaAllah semua akan baik2 shj.

2y ago

Alhamdulilahhh urusan saya dipermudahkan semalam 🤍

saya anak 2 tak pernah minum air gula tak rasa sikit pun tapi ank yg ke3 ni tak laa cm mna kena minum air gula juga kot

2y ago

lagi 3hari kena try air gula juga hmm tak tau laa bolh tahan ke tak tq sis bgi info

first minum okay sy rilek je belagak kan sekali mnum yg kdua kali dh mcm lipas kena spray 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

letak minyak angin dekat hidung sis , untuk elakkan mutah jangan minum duduk 🤣. minum berdiri je

2y ago

Tu la semalam ada rasa nak muntah terus saya diri alhamdulilahhh semua okay