How to get pregnant?

Hi. I dah masuk enam bulan perkahwinan. Me n husband always ikhtiar utk dapatkan anak tp takde rezeki lg. Bila pergi rumah sedara mara always asking dah ada isi ke belum. Sometimes tu mcm layan tak layan la tp bila sedara mara lain yg dh ada baby rasa mcm teringin nak ada n tgk org lain seronok main dgn baby. Masa tu rasa terpinggir sikit la ye la kita takde anak. Tp dlm masa yg sama berfikiran positif jela mungkin takde rezeki kami lg 🙂

38 Balas

InshaAllah ada rezeki tu nanti sis! 🤲🏻 saya pun sama cuma saya lepas setahun kahwin baru pregnant. Sekarang baru masuk 14 minggu. Saya pun dulu selalu tengok orang ada baby rasa teringin lepastu kalau balik kampung semua ada anak dan saya rasa terpinggir ☹️. Tapi kalau asyik fikir jadi stress so saya and husband decide mindset “kalau ada Alhamdulillah, kalau takda cuba lagi” 😆, ngam ngam bila saya dah start tak stress fikir, bila lepas bersama dengan suami saya akan baring tinggikan punggung dan tunggu dalam sejam baru basuh. Lepastu bulan 3 check pregnant. Alhamdulillah mungkin rezeki dah 🫶🏻 saya doakan sis tak lama lagi pregnant ya! 🤲🏻