7 week pregnant

I 7 week pregnant..can eat KFC cheesy wedges?!

72 Balas

saya dh pregnant 7week...badan lemah sbb makan apa2 semua muntah balik...🥺ini baby pertama...ada tak sesiapa boleh bagi tahu apa perlu saya makan untuk bagi tenaga?

2y ago

sy pun muntah melepek 7 mgu preggy tp sy byk bc bismillah 5 usap perut mohon Allah bg sy kuat...sy cb minum air suam panas dan psg kipas slow ekon pun suhu x sejuk sgt..pki stokin byk zikir psg kt utube lagu nasyid..syukur muntah makin kurang bdn kuat sket,mkn pun sket2 kerap tiap 3 jam n mkn nasi panas dgn ape2 lauk yg xpedas x berlemak or berminyak sgt...better sup panas....ni anak ke 4 smua anak sblm ni pun muntah teruk kalini xlama sgt tp xleh sejuk cuaca tu yg masuk angin bdn...cuba la mommies try mana yg sesuai