7 week pregnant

I 7 week pregnant..can eat KFC cheesy wedges?!

72 Balas

I'm also 7 week pregnant 😍😍😍

Saya minum Susu rizqi dr Tahu dh mngndung 5 minggu..smpai sekarang..Saya tak mutah2,slera mkn pun ok..Bdn jdi brtenaga..bnyk kebaikn Susu rizqi Ni..boleh Google kalau nk Tahu lbh lnjut..

2y ago

alhamdulillah saya try susu momma chocolate, rasa macam cadbury

dulu masa my first pregnancy, masa 1st trimester tu, malam2 makan cheesy wedges je yg boleh masuk tekak, makanan lain suma keluar balik then bila dh masuk 4m, dh leh makan macam2, cepat2 makan makanan yg sihat balik 🤭

Saya sejak masuk 7 minggu ni baru nak start ada muntah². Tu pun setakat ni dlm 2 hari. Mual sensitif bau je lebih. Selera mkn mmg menurun tp kena paksa diri jugak mkn.. kalau lambat je, terus hypo, menggigil, berpeluh nak pitam.

saya 7w mmg tak boleh tgok burger apa2 burger pun rasa nak muntah tapi wedges, fries mmg saya makan 🥲 bende lain tak selera cuma lepastu, kene makan bende lain yg berkhasiat sikit jangan sehari hanya makan itu sahaja

samalah kita wak..sya first pregant,dh 7week alahan kuat nasi air tak masuk?sya makan epal hijau je..bru boleh telan?susu sya minum susu enfamama persia coklat.tak makan nasi pun takpe..susu dh buat rasa kenyang

Saya makan jee, tapi bila daa masuk mulut, jadi loya tekak. Pakse telan semua sebab pikirkan bby dalam perut. Btw, dalam apps nih saya 7w. Tapi kalau ikutkan saya belum check lagi. Sebab sibuk niaga + banjir😭

Sy pun 7week 3 day, ni nk masuk anak ke 4.. Kali ni lain pulak rasa sy selalu kentut & sendawa belum mabuk lagi sbb sblm ni mmg mabuk di awal kehamilan. Ada tak sama mcm sy..huhu..

haii.. nk tanya..kandungan brapa minggu dah boleh start minum susu ya? sy beli similac mom.. sekarang kandungan dah 7minggu.. dh boleh minum ke susu tu?

2y ago

saya minum Anmum mula mula je okay, sekarang ni kalau minum muntah balik semua

kita semua makann kita bedal,rasa nak makan apa2 makan je..pastu muntah balik..dia macam lepas rasa di mulut tu dah syukur dah..tapi perit la muntah tu..lagi2 makan sambal

2y ago

betul tu wak..takpe muntah janji kita dh makan dh