Food

Hi mommy. 6 week pregnant can eat spicy food ?

16 Balas

I sampai due makan pedas gila.. hahaha. but depends on people jugak.. baby I ok.. even lepas bersalin n bf pun I makan pedas,but my baby is ok..

i bantai all kind of spicy thangss😂..anak kluar putih lepak..blushyy lagi..hha..i don know if that the reason why la..hhu

Boleh saja, asalkan badan blh terima. Mcm saya mmg hantu sambal, soo dh start pdih ulu hti mase 24 minggu bru kurgkn 😂

jangan pedas sgt la sis...bahaya...lahh...biar pedas sedang2 ajee..awal preg kena jaga mkn sikit...berthn la..hehehe

u cuba dulu. kalau u ok,makan la. kalau u dh makan pedas dn perut x selesa, buang air besar susah maka tukar menu.

saya nak masuk 8minggu,kalo saya,pedas baru lalu..tp xde lah pedas sgt...kalo masak lemak,jd loya..

5y ago

sy pn.. klu teringat sup² mmg xlalu.. 😅

Boleh sis tpi berpada2 sbb kalau mkn pedas senang kena pedih ulu hati..n buasir..just berpada2 je la ye..

sebaiknya elakan dulu.. Dah masuk 2nd trim baru sesuai.. Tp klu teringin sgt sikit2 boleh la kut.

sy 4 weeks, makan pedas juga sis.. ni tgh try kurangkan.. sebaiknya elakkan la awal2 ni..

jgn la pedas sgt.takot terkena pedih ulu hati awak..aduh..bisa sungguh