Hello mommies...

I am 28 weeks pregnancy, ada tak mommies yg mcm sy, kena review kk 1 times every two weeks its because berat badan asyik naik jer, honestly mmg time 2nd trmster nafsu membuak2, tp bla misi dah bising psal berat bdan naik mendadak sy dah start kawal makan, tp check balik after 2 weeks still gain 2 kg, kena bising lagi...benda ni buat stress laaa...mommies ada tak facing the same problem with me, ada tak tips mcmna nak maintain kan berat, jd kesian plak kt baby...?

1 Balas

Kurgkn mknn manis. Nasi pn kena kurgkn. Sy mlm xmkn nasi. Ganti dgn biskut n roti. Air manis sy cuba control. Klu teringin pn minum separuh cawan je. Gula mmg sy kurgkn klu sy buat air manis. Berat sy ada jgk terlebih dlm sebulan tu tp dlm 500g je. Tp nasib minum air gula x sangkut. So nurse xde la bising sgt. Haha😂.

4y ago

Mmg dah try kurangkan nasi bla makan, n mkn benda manis2, tp last time check up still berat naik, so now mmg dah totally kurangkan mkn bnda manis dah n nasi pun mkan skit jer, hrap2 la next check up maintain... ermmm risauuuu 🥴