Private @ Government

Hi..i am 16weeks pregnancy..Actually now i follow up with private hospital.. but in same time im worried in case have any problem, i need to go to gov hospital for delivery.. it is they will accept me?

2 Balas

sya hairan selalu kalau ada kes kenapa private tolak pergi hosp.gov eh.sedangkan ibu2 yg berniat nak melahirkan anak di private atas sebab2 tertentu.bukankah sepatutnya kalau ada kes private yang lebih expert dan kemudahan lagi canggih dr hosp.gov.bukankah itu kebanyakan tujuan ibu2 yang memilih hosp.swasta. kalau ada kes masih ditolak ke hosp.gov bukankah hosp.swasta tersebut bukannya yg terbaik.sampai skrg saya maseh keliru.🤔🤔

5y ago

sebab tidak mahu ambil risiko. Terutama bayi premature. Bayaran 1 hari nursery almost 1k just for the baby. So kalo kena tahan 2 bulan..sedia dlm almost 60k bgtu. So sebaiknya dorang mmg hntr pg gov for nursery premature baby.

Kalau dokumen (buku) lengkap, gomen akan terima.