Air ketuban ??

Hyew salam MOMMY nak tanya macam mana kita nak tahu kalau air ketuban kita pecah ? Takut pulak kalau tiba2 air ketuban pecah tapi tak tahu kalau itu adalah air ketuban , Sebab saya ni selalu kencing

1 Balas

Air ketuban ni kite x boleh tahan dia drpd keluar. Mcm period. Period kann keluarrr je.. Xleh ckp, eh lepas zuhur la baru period ni keluar. Nak solat jap. Contohnya kan.. So x boleh. Kalau kencing kite boleh tahan drpd keluar. Kalau air ketuban, xboleh tahan drpd keluar dan x berbau. Ada jgk kes air ketuban keluar skali dgn kencing. Yg ni, kena pergi scan utk monitor. N lagi stu, kalau kndungan dah 32w, dah boeh start pakai pad, bkn pantyliner taw. Pad

4y ago

nak tanya kalau pakai pad.. nak tahu jenis air ketuban tu macam mana ? sebab saya da 37weeks tak pernah pakai pad lagi.. takut kalau dah terkeluar sekali tanpa kite sedar masa mandi or kencing..