Air ketuban

Hai semua mcmana nak tahu kalau air ketuban pecah ada tanda ke atau bunyi? #airketuban ##firstbaby

4 Balas

Hi sis ikot pengalaman sy. Air ketuban pecah tanpa kita sedar, yg penting air dia jernih n tak bau. Paling penting kita tak boleh tahan mcm kencing 😂. Dia akan terus mengalir. If dh leaking kene terus pergi hosp sbb kalau dh byk sgt keluar bby bole kene infection.

kalau pengalaman sy air ketuban tu mengalir mcm air kencing tp yg sngat bnyk..airnya jernih tanpa bau..sy mngalaminya mse bulan 9,alhamdulillah hri yg sme selamat melahirkan

3y ago

Thank you share sis. Mksd nya air tu yg sgt banyakk , risau klu masa tdr tak sedar air ketuban pecah

Saya xpasti sebab xpernah ad pengalaman airketuban pecah.Tapi ad yang cakap kalau air keluar tanpa dapat ditahan untuk dikira air ketuban

Beza dgn air kencing, air kencing masih boleh tahan bila nk keluar.. Tp bila air ketuban tu tk terasa tiba2 keluar