Macam mana nak tahu air ketuban pecah?

Ibu2 boleh share pengalaman pecah air ketuban? #firstbaby #firsttimemom #firstmom #ingintahu

2 Balas

air ketuban pecah ni..dia Akan ada sedikit berbunyi pop bila waktu pecah tu...Dan Akan keluar Air wrna jernih yg bnyak..mcm sbotol mineral bsar Tu sekali Gus keluar....ikut experience saya lah...lpas Tu sya cepat² pegi hospital..guna pad yg pakai masa period Tu ..kat hospital mula lah sesi korek mengorek..scan mengscan...😂Dan kalau baby blum mau keluar lagi...Akan berhari² lah air ketuban keluar dlm kuantiti yg seedikit tapi pad tetap msih penuh dn kena ganti juga walau nmpak X ada yg Kotor..pad basah lah Kan...kna tunjuk kat nurse stiap masa kalau sudah tukar pad..sbb nurse nak make sure blum Ada tanda darah keluar untuk beranak...sya experience pecah ketuban at 32w..baby lahir at 33w..3 Hari selepas pecah air ketuban baru baby lahir..X ada sakit smasa pecah ketuban...just air ketuban sja yg mngalir x hnti²...bila baby dijangka premature ni.. nurse tak boleh sukahati nak korek² Kita..hanya dokter aja yg boleh sntuh Kita..Tu yg special dia.. hospital government lah...X tahu yg swsta punya..

1y ago

faham2. tq share😊

Sy tak pernah pecah ketuban sebagai tanda. Tp pecah ms dh 10cm sbb baby nk keluar pernah. Sy ingat rs air byk keluar n panas2 je. Hee

1y ago

oh okay.. tq😊