8 Minggu Nampak kantung sahaja.

Hye..kandungan saya baru masuk 8 mggu 1 hari,hari ni..tp scan d klinik swasta ..nampak kantung jer.Doc suruh refer ke hosptal utk di cuci...tapi saya masih berharap.Sbb saya tak da sakit apa2..😭😩😩..siapa ada pengalaman 8 mggu ..nampak kantung sahaja?brapa weeks dpat nampak baby & hearbeat..🥺🥺

8 Minggu Nampak kantung sahaja.
97 Balas

sy dh 8 minggu , 4 kali spotting masa awal2 hari tu . Doktr suruh p cuci sbb nmpk kantung ja . Dh lama sy x dtg spotting . Asyik morning sickness je . Patut ka p cuci ? 😔

saya 11w kemarin scan Dr cakap tak nampak heartbeat baby check 2 minggu lagi,kantung dan janin ada cuman janin kecil apa kah tu normal,😔😔😔apa kah tu normal sis sis semua

3y ago

11wk spttnya dh nmpk tu sis . sya twins tpi satu tda nmpk dh cuma kntung mc da tpi tda bleeding 😢 stu tu dah besar

sama. sy pun scan 8 minggu pun nmpk kntung. tunggu lg 2 mnggu. sy pun hrp dia msih ada. 12 thun sy tunggu kndungan ni. memang agak down skrng ni. doaknsy scan nnt ada ye

mcm sy 7weeks tk nmpk baby lg,tp da ad heartbeat..9minggu nmpk janin kecil..11minggu da nmpk bentuk baby. hrp sis bnykkan bersabar ye..insyaallah klau rezeki tk kemana.

Masa saya 8weeks pun nampak kantung je. Week 10 br nampak baby dan dgr heart beat. Tp doctor kate tu normal. Takda pulak doctor suruh cuci

sy 8 minggu dh nmpak janin dan dh nmpak heartbeat baby . alhamdulillah syukur. nih pregnancy yg kdua, yg pertama sy penah gugur . doakan kandungan sy baik2 shj.

sy 6week dh nampak kantung n janin , pegi scan 8week dah dpt dengar jantung dah . kalau awak 10week cube repeat scan sekali lagi , semoga dipermudahkan urusan .

sy kndgan nk msk 4 blan..mmg kantung jew...kira nyew mcm kndungan x mnjdi la...x lma lpas 2,ggur... memg mcm gugur contraction nk branak...gugur kat rmh jew

kalau ikutkan 8 9 minggu ni patut dah nampak bby n heartbeat. tp takpe. selagi takde pendarahan/apa2 sis jgn cuci dulu. sy rasa bg masa lagi sminggu dua..

klu blh jgn cuci..blik kg jumpa bidan yg pndai..Saya dulu mnum air bidan buat utk pmudahkn smua.kluar abis skali uri xpech ala2 xperlu cuci