8 Minggu Nampak kantung sahaja.

Hye..kandungan saya baru masuk 8 mggu 1 hari,hari ni..tp scan d klinik swasta ..nampak kantung jer.Doc suruh refer ke hosptal utk di cuci...tapi saya masih berharap.Sbb saya tak da sakit apa2..😭😩😩..siapa ada pengalaman 8 mggu ..nampak kantung sahaja?brapa weeks dpat nampak baby & hearbeat..🥺🥺

8 Minggu Nampak kantung sahaja.
97 Balas

oh pnglmn adik dan kkk ipar sy pon mcmtu.. 8mnggu scan tu rasanya awal sgt, baby kecik xnmpk lg.. kkk ipar sy hampir kena cuci.. alhamdulillah skrg da 6 bulan.. adik sy dlu pon sama awal sgt.. alhamdulillah skrg anak da 1 tahun.. cuba la sis scan balik nnt

sama mcm sy...sy nmpk kantung je ngn jantung baby...baby x nmpk..kadang2 pe yg doktor ckp Kte x blh Caya 100% ..selagi xde rasa sakit .xde bleeding ataupun spotting...Kte jgn pikir kn sgt..juga kesihatan..jaga mkn..jgn stress...bnyk kn rest

pelik pulak doc terus suruh pegi cuci.. biasa dia akn mintak kita repeat scan after 2 weeks..xpe sis.. nnt 10weeks g scan lg skali..atau sis boleh pegi buka buku bawak gmbar scan tu.. nnt diorang scan ms check up

sama mcm saya duluu. cuba scan lagi after 3 weeks. kadang usia kandungan tuu xsama dengan cycle period kitaa. mcm saya sebab cycle panjang jadi xboleh kira ikut cycle period. InshaAllah semua baik2 sis. keep makan asid folik jee

Sy 8w pun nampak kantung je. Masa scan dr ada tanya tadi ada kencing ke. Sy ckp ya. Dr terus bagi appt scan 18w. Boleh terus book utk buka buku sis. Sy masa scan dulu tu masa buka buku. Jgn risau ye.

doakn sy juga sis..sbb sy bru bjumpa doctor kat klinik swasta..kali kedua scan still nampak kantung je..doctor ambik darah lg hari ni dia nk bgtau result bacaan darah tu turun ke naik..dah 8w still xnampak apa2..

3y ago

Mcm mana sis and baby sekarang ye?

Saya Dulu 6 weeks ada Nampak bulat kecik .. tapi Lepas 10 weeks scan , nampak kantung je .. yg nampak tu pun dah hilang ... Tak lama Selang 3 Hari Saya Keluar darah banyak ... tapi Tak Cuci ...

First pregnancy saya macam ni juga. Dr tak suruh dnt (cuci) tapi dia keluar sendiri. Memang redha ja. Alhamdulillah sekarang dah ada anak satu. Kuatkan hati walau apa pun yanh terjadi ya ❤️

saya sarankan sis ke hospital atau ke clinic pakar ibu mengandung yang ada alat ultrasound yang lebih berkualiti. saya pernah ada pengalaman threatened miscarriage dan ectopic pregnancy.

Sy baru lepas chek 8minggu 3hari still nampak kantung hmm suh refer hospital besar tp kakak sy xterima sbb mungkin terlalu awl so kite berdoa lah byk2 moga ad ke ajaiban amin