boleh mkn durian x

Hye. Sy pregnant 20w.. Blh ke mkn durian.. Terasa nk mkn. Ri tu tye doct mmg die bg je. Dlm 5-6 ulas blh je katenye.. Xde istilah tajam or pns. Tp ape pendpt mummy.

33 Balas

Better jgn lah.. sbb durian tu panas .. classmate sy sdh alami.. kandungan 5 bulan dia makan durian .. dah tau durian ni panas kan .. dia mkn durian tu pagi-pagi.. pastu subuh jam 3 dia rasa perut sakit sangat.. tiba2 rasa nak besalin .. sekali baby keluar sudah tidak bernyawa ..

Buah2 ni semua xslh pon... Blh je mkn... Tp berpada.... Kita sdri tau durian tu panas... So mkn la ikut saranan doc 5-6 ulas shj.... Jgn bedal 2 biji sorg2..sama je mcm nenas... Blh je... Mknla sepotong dua... Potong kecik ye bkn sebiji belah 2😂😂

ikut badan kut, sy msa 38 weeks dlu dh dkt2 due mkn 4ulas,esok pg2 buta rasa perut keras, sakit2, esoknya kna induce bsalin, alhamdulillah xda apa..rmi kata sb mkn drian, tp mak kata kbtln je tu mmg dh nk tberanak😂

Sy dlu preggy ank ke3 xtahan godaan mkn gak durian...a few minutes lepas mkn bby kt dlm bergolek2 smpai naik senak prot..lepas dr tu sy xbrani da mkn..ni preggy no4 tekak nk sgt tp than nfsu tkot bdn x than

Hahahaha . Sy Pon ms preggy tringn.. nurse ckp mkn 2 3 ulas je.. mak sy X bg mkn.. so cm 50-50 gak.. last2 X mkn sbb duk pkir mcm2.. now lps branak baby da 10 months br mkn la.. tp X la byk.. hahahah

makan jelah dik... tp bersederhanalah... jgn lebih2... layan craving je... cuma komen2 .. jgn menyesal ke apa ke... ketentuan Allah .. kita x tau... klu x sebab durian .. sbb lain...

Sy makan 2 3 ulas je... Mula2 start dgn seulas.... Bdn boleh trima.. Esok makan lg... Sbb simpan durian dlm peti ais... Kalau letak bhgian beku rasa macam makan ais krim 🤣🤣🤣

masa anak sulung 38weeks sy mkn durian dlm 3-4 ulas..malamnya terus pecah air ketuban..baby panas kot..tk pun mayb dah sampau masa nak bersalin

Try la. Benda ni ikut kekuatan badan masing2. Saya tak boleh. Makan seulas je terus saya demam esok nya hehehe. Tapi makan tu biar lah beragak ekk heeeee

Sy xberani mkn masa awal2 preggy tu.. mmg dugaan sgt sbb tgh musim durian.. tp tahan jela.. skrg dah 31 weeks teringin pulak nk makan 😁