First Time Hving Baby

Hye semua, sy bru je download apps ni, nak thu ttg pregnancy ni.. Utk yg bru 8weeks ni mkan apa yg kena pntang?

4 Balas

Air tebu , nenas , durian , air gas . Elakkan lah dulu makanan dan minuman yang tajam , panas . Boleh google lagi apa yang patut dielakkan untuk langkah berjaga jaga elak gugur

So far makan xpayah pantang, just avoid taking oily food and spicy food.. Mkn buah, sayur byk.. Kurangkan minyak dgn garam

5y ago

Sokong, saya dgn beraninya pergi makan bibimbap letak gochujang banyak2, and then kene buasir, haish, terlupa dah mengandung, bukan boleh makan daflon lagi, huuu, tak pasal2 triggered buasir, sila beringat ye para mummy :(

Jangan makan ginseng. App ini ada rujukan makanan

Jangan mkn mknan yg panas and tajam..

5y ago

Terima kasih 😁