Mual atau Muntah

hye, saya just nak tanya, pelik ke kalau saya tk ada rasa mual atau muntah langsung pada awal pregnancy?

22 Balas

Saya awal awal 4-6 minggu tak mual muntah langsung. Boleh masak , makan semua benda tak muntah. Dah masuk 6 minggu sampaila sekarang 9 minggu muntah teruk sampai kene gi hospital. Lain orang lain pembawaan. Kalau u tak rasa mual muntah sampailah bersalin, how lucky u. Tp ada juga jenis mcm sy mual muntah lambat dtg. Ada juga sampai dah teimester 2 baru rasa mual muntah.

4y ago

Sama sama. Awak pun semoga sihat selalu. Amiin.

Normal. Sebab ikut badan dan pembawakan budak jugak alahan ni. Kalau tak de tu syukur sangat. Sama macam sy. Tapi start 3 month. Bau orang tumis, bau bawang semua nak muntah 😂

normal . anak 1-2 saya xad alahan langsung .. 3 alahan tapi xkuat , ke 4 ya allah mls ya amat first semester kerap muntah dan sampai masok wad 4week pregnant ..

Tak pelik pun. Saya awal² pun takde mual dan muntah cuma perut sebu penuh angin lepas makan. So it's normal. Jangan risau

Normal...sy masa blm tau mngandung xrasa mual pla...bila doc dah sahkan..tetiba LA pla nak pening ..nak lemah bagai😂🤣😂

Org ckp tu normal sis. Bersyukur lah xde rse mual2. Sy start thu pregnant smpai masuk 4 bulan still morning sickness.

normal sis.. sy smpai skrg pon takde apa2 alahan mual muntah pening dan sbgnya.. alhamdulillah semua ok

4y ago

ouhhh alhamdulillah smoga baby & ibu sihat sempurna semuanya. Aamiin...

Tngok org sis ...mcm sy 1 trimester tkde alahan. Masuk 2 trimester baru mendapat pening loya2 🤣

4y ago

ouh yeker. tu la saya duk fikir juga. maybe awal. lagi. kan hehe

normal...sy pun xda rsa mual atau muntah2..hopefully maintain smpai baby lahir..

Normal. Sebab saya pun takda mual / muntah. Cuma selera makan tu bertambah.