Baby gerak

Hye, nak tnya. Normal ke bby kurng gerak tiba tiba. Smlm kemain aktif. Hrini pulak kurang gerak. Saya dok cucuk cucuk dia pn no response. Tadi minum air sejuk bru dia nendang. Tu pn skli je

2 Balas

Normal je Kalau still cukup 10gerakan sehari tu. Cuma jgn tgu lama sgt la nk bg cukup 10gerakan, Kalau rasa lmbat sgt hari tu, terus pegi cek. Try cara lain jgk, baby sy tekan sikit perut dia respon jgk, makan manis ke, ais krim, pedas ke. Kdg2 rasa kopi sikit pun gerak2. Tapi jgn tgu takde gerakan baru nk pegi cek, Kalau dh asar gerakan xcukup separuh lg, terus je pegi spital. Sbb takut terlmbat kan…takpe normal utk kita risau lebih…

Ada nurse atau doc suruh kerap kejut kan.. Klu x respon.. Mmg kne cr bnda sejuk.. Tp anak sy no 2.. Mkn minum apa pn.. Xaktif gerak.. Sis jgn bykkan pk.. Klu btl2 xde pergerakan, br sis gi hpital