Boleh makan durian

Salam semua saya hamil 11 mnggu dah . Boleh ke kalau nak makan durian ? Sekarang kan musim durian . Terliur lah juga temgok org beli huhu . Tapi ada yg kata first trimester takleh makan lahi sebab panas ? Betul ke ?

8 Balas

Boleh, tapi sebaiknya ambil dalam kuantiti sedikit sahaja. Saya pernah makan durian lebih daripada sebiji (memang hantu durian) & tak tahu masa tu sedang mengandung.. selang sehari, saya mengalami keguguran.

saya anak first makan 5 ulas , ni pregnant yang second bebetul jd hantu durian makan 1 biji dalam 12-15 ulas , alhamdulillah okay now dh 13week. ikut badan jgk kot

sy makan 4 ulas. je tp rasa mcm tak cukup 🥹 x puas rasanya .. makan sebab mengidam sangat

saya hamil 10minggu.. terliur juga.. dpt mkn seulas pun dh cukup puas.

sy makan 4ulas..lepaskan teringin. alhamdulillah takde pape

Sy pun mkn 3 ulas buat rasa2, tgh 11 weeks jugak pregnant

boleh je makan seulas dua, buat rasa2.

makan seulas dua boleh