Perut nampak kecil

Hye mummy. skrg dah masuk 7 bulan. tapi nurse n dr dkt kk ckp perut nampak kecil. bila scan dekat swasta, semua okay je. baby pun okay. siapa ada pengalaman org ckp perut kecik walaupun dah 7 bulan?

43 Balas

Kiterr sama sis..tapi nurse n doktor xprnah pla tegur size perut sya 🤭 yang penting baby sihat dan membesar dgn baik..perut kecik mungkin badan agak berisi dan tinggi lampai

Sy dulu pun perut kecik.. P swasta dokt kata ok.. P krjaan dokt suruh p jumpa pakar.. Katanya baby xcukup berat.. Air ketuban ckit.. Tpaksa bsalin paksa.. Xlupa 30/11/16 😔

sy da menghampiri 9 bulan.. perot kecik juge.. sy tanye dokte berat baby n air ketuban sy ok ke.. dokte kate ok n normal. so sy ta risau.. kkdg perot saje kecik..

4y ago

takde pulak sis.. die kate ok saja

saya dah masuk 37 weeks still kecik perut...nurse cakap mungkin sebab sy tinggi...as long as semua okay masa scan n doktor pun cakap semua okay, jgn risau..

sy pun perut kecil jga...24 week...org tegur,"kecilnya perut"🤭...tggi rahim dgn mggu kehamilan sama jga,24 week,24cm...biarkan org nak cakap apa😅

Samaaa!! 7 bulan org cakap perut kecik je 😊 Tapi tak kisah asal baby ok. Scan kat swasta doc cakap tumbesaran baby ikut bulan je

Sama... Hihi tp lain org lain perut dia, itu sy tya doc lah.. Sbb ramai sgt bawang tanya xnmpk pon perut x itu pon x ini pon hahahah..

sya wktu ank first 6 bln kecil sgt perut..tpi yg second tu mak oi...smpai x lrt nk berdiri x pdn dengan bdn ni perut besar amat...

Saya, da 7 bulan pun gamai ckap kecik comel je perut. Maybe sbb first time preggy and pregnant boy, klau girl rmai ckap perut besar

4y ago

haah awk. first time preggy nie. 😊

Sa pun dh 7 bulan preg tpi prut mcm buncit je x besar pun, orng slalu kata msih 2 bulan ka preg😅, Trus sa snyum je😊.