Baby kurang gerak pada week 20

Hye mummies semua,saya nak tanya pengalaman masing2 boleh? saya preg anak sing and start rasa baby gerak pada week 18..tapi start semalam baby kurang aktif..takda tendang2 smpai rasa nyilu tu..normal ke tak ye klu cmni?? ???

8 Balas

Biasanya klu dh 20w jadual tido-bangun baby dh berubah. Baby lebih byk tido +- 12-14jam sehari. Nnt sis try usap2 perut & bercakap dgnnya utk kejutkan baby skali skala

Sma sya pun mcm tu masuk 20w baby kurang gerak.tapi dh 21w baby gerak macam biasa .

Normal . Xyah risau nti dh 30 wks klu kurg grk bru xckup kicking yg kena risau

Normal sbb 20w masih kecik. Ruang masih luas. Kalau tak yakin, boleh scan.

Normal..sy pun pernah mcm tu ..dia ubah masa tido dia..

normal

Normal