Baby First

Hye momy2 semua... Saya nak Tanya skrg sya dh 38week 1day, tapi kenapa ye Kadang2 rasa mcm perut mengeras sekejap je then rasa mcm terturun lepas tu automatik saya push tapi xde sakit ap2 pon Just rasa mcm mengeras and sya terpush... Maaf ye saya xde pengalaman anak pertama blh tahu sebb ap ya.... Skrg pon dah kerap membuang air besar...

1 Balas

Tu tanda2 dah tak lama lagi nak bersalin. Saya pun bersalin anak 1st tahun lepas on 37 weeks. Kena monitor kalau contraction tu terlalu kerap macam every 5 minutes, kena segera ke hospital. Tengok juga kalau ada tanda2 macam turun darah atau pecah air ketuban. Air ketuban tu jernih je, air, tak berketul, warna macam chrysanthemum tea. Kalau ada tanda2 ni, cepat2 ke hospital. Semoga dipermudahkan urusan bersalin ye sis. Aamiin 🤲🏻💕