baby mengeras

Assalamualikum mamy semua,,, sya nak tanya kenpa baby sellu mengeras waktu mlm je,, kadang2 nak tdor xbolh asyik mengeras je,, waktu siang hari dia aktif pulak.,, kadang² ad je baby mengeras tapi tak mcm mengeras waktu mlm.. Mlm kang² 30minit skli dia mengeras.. Adkah tu tnda² dah dekat nk bersalin.. Sya skrg 38week 2day.. #maaf anak pertama xada pengalaman lagii..

4 Balas

Sama lah 38w 4d.. Baby kerap mengeras, sampai kadang2 rasa sesak nafas.. Tak tahu lah kalau tu salah satu tanda besalin sebab bukan mengeras dekat bahagian bawah perut tp selalu sebahagian perut jee.. Anak first n tak ada pengalaman juga🤗

4y ago

Semoga urusan bersalin kita dipermudahkan, ibu dan baby diberi kesihatan yg baik dan diberi perlindungan Nya... Amin2

waktu malam memang baby rajin mengerasa saya pun mcm tu. tp tengok time mengeras kalau kerap g hosp terus.

4y ago

haah, bahagian miss v rasa tegang. kalau time malam baby mostly aktif sbb tu kita susah tidur. haha

Kalau rasa mengeras tu regular, salah satu tanda nak bersalin jugak

4y ago

Biasa tanda baby mengeras nk bersalin brapa lama ye,, sya mlm 30-15minit skli.. Tapi bila pagi smpai petng baby mengeras 1jam skli.. Tanda pape tak ad lagi..

Braxton hicks tuu