Sakit Kepala

Hye moms.. preggy kalini sy sakit kepala yang amat sangat. Tidur ingatkan makin baik tp makin sakit. Kepala memang ada rasa panas dan tegang urat bahagian mata dan belakang leher tambah² belah kiri. Ada ikhtiar apa² yang boleh sy cuba? Harap dapat bantu share. TQ.

4 Balas

Mcm migraine ni sis.. sy Klu migraine xpenah mkn ubat dh, dulu sy bergantung gn ubat migraine.. since tau keburukan mkn ubat tahan sakit slalu boleh effect buah pinggang so sy latih diri hahaha, sy akan tido dlm keadaan tempt gelap n sejuk (pasang aircond hehe) n sunyi jew ..alhamdulilh skg dh bertaun sy xbergantung dgn ubat 😊 Musim panas ni Mmg migraine mai lah 😅

1y ago

itula sy dh lama xsakit kepala kuat mcm ni. semalam masa sakit tu try tidur jugak tapi bangun kepala masih sakit. makin sakit pulak. risau la sebab jd time preggy pulak kan. iye kan musim panas skrg. mmg kepala pun rasa panas jugak masa sakit tu

pergi klinik jumpa Dr.. jgn mkn panadol sndri yaa.. panadol active fast dan uphamol x sesuai tau. tegang urat bhgian mata tu kalau mata kanan shj sllunya migraine.. tp xleh mkn ubat migraine tau sbb ada caffeine.. x elok utk bayi.. apa2 pon p jmpa Dr ya

1y ago

itulaa sy xmakan ubat. tau kalau preggy ni xbole makan ubat kan. ingat harini kalau xok nak pegi klinik jugak la tp alhamdulillah xsakit harini. semalam sy jerlum kepala dengan air asam jawa... lepastu basuh kepala pulak sebelum tidur. masih sakit la semalam tu tp harini alhamdulillah 🙂🙂.

sy pun sma sis trm ke dua da kpla asal ptg ja msti skit kpla. tpi sy tahan dri mkn ubt2 mcm panadol gtu.. lagi2 ada anak kecil ssh sikit nak rest , kuat kn juga diri mengurus ank dn melayan anak. dh la pjj😅

12mo ago

hah tu la. nasip baik duk dgn mak ni blh la tlg tgk2 kan skjap. mcm2 kan cabaran dia😅 tpksa kuatkan semangat juga huhu

saya pun sme, sejak pregnant asyk kena sakit kepala berdenyut sangat, sy beli kool fever tampal kt kepala nk kurangkn rasa sakit

12mo ago

panas tu kdg2 je mybe sbb skrg pun musim panas, bercampur smuanya, paling xtahan time berdenyut, sama saya pun ada amalkam letak air asam🤭