pregnant 8week

hye mommy..nk tnye sikit perut ibu pregnant mmg akn sentiasa kembung ke..sebab sy pregnant yg first x de pengalaman ...sy bru 8week dh 2 ari ble mlm rse mcm kembung ..mcm x best...mmg gtu ke?

23 Balas

Normal. Sy sampai anak ketiga pun macmtu. Smpai 9 bulan sebab mmg alahan teruk. Jangan biar perut kosong atau msuk angin.kdg tak lapar pun kena makan. Pastu makanan berangin elakkan.

Sy dri awl smpai 16w skrg msih lg kembung. Mslh angin yg sgt teruk. Sampai sakit kepala dan pedih ulu hati.. Pemakanan jaga pun msih lg kembung. 😌

Yea mmg mcm tu.. Nnti da msuk trimester 2&3 bru kembung tu akn kurg. Tpi kne kerap mkn wlaupun sikit2. Mlm tido pkai la miyk/stokin

Sy baru 9week. Bila minum teh je otomatik rse kembung + ketat + membesar perut. So lps ni tk nak dah minum teh. Serik 😅.

Ya sis mmg kembung & rasa sebu. Nnt sblm tido mlm sapu minyak sikit kt aeea tepi kaki then pakai stokin. Tido selesa nnt😉

5y ago

Wc dear

Sy pn 8weeks sis.. Kembunggg je mnjang pstu sakit ulu ati smpai trtonggeng2 la nk bg lega tp x lega2...

Haah saya sampai 13 week still perut kembong. Tak tahu lah sampai bila sebab first pregnancy jugak ni..

sy pun rasa benda yg sama, susah nak membuang, perut kembung ,pdhal bby awal lagi 😂

Kita pun first time .. bila kembung hbis sakit stu bdn dan sush tido mlm .. mkn pn jd tk lalu

5y ago

Nk mkn apa pun dh tktau 😭 .. tk mkn kang sian kt bby . Tp bila mkn .. munth 😭

Saya masa 8week 24jam kembung perut. Rasa nk nangis kadang. Tdo xselesa, asyik kentut2 je.