Induce Dan Belon

Hye mommy2! Sy mau tya ba sepa2 ada pgalaman masuk belon atau induce? Sakit ka? Knp sy bca komen2 org mcm xda pon yg bg respon sakit induce.. Hmm.. Sy risau ni.. Mgu depan kna paksa beranak induce n belon.. Sbb sy gdm.. So ada ka tips? Doakan sy ya... In Shaa Allah..

26 Balas

sy baru je bersalin 2 hari lepas.. induce.. siyesly sakit x boleh bawak bincang.. last2 cakap kat Dr sy betul2 dah x boleh tahan.. rasa nak givup.. end up Dr. suh je push walaupun x sampai 10cm.. Alhamdulillah beby lahir normal.. tp kalau induce ni mmg kena makan banyak.. cukupkan tenaga.. sebab siyesly sakit mmg xleh bawak bincang.. #1timer