Gdm ketika mengandung

Sy da slamat melahirkn bby girl pd 02/01/2021...Alhmdulillah...1st msuk tu,,kena induce belon..apalg sy pun rsaula....kata org induce2 ni....sakit...Alhmdulillah..sbenarnya x jg...1 tips..klu kena induce belon. Rajin mnum air,,rajin kencing,,rajin gerak bjalan......insyaALLAH..xsmpai 24hours..kuar belon tu...sy,,pagi pukul 10 induce.,sebelum mghrib da jatuh belon... Sy doakn mama2 yg blum mlahirkn.,.akn mudah dlm proses persalinan...

1 Balas

dlu masa ank no 1 induce pkai ubt tablet msuk beh..mmg sakit contraction tu..tp ank yg lain induce pkai drip air tk la sakit mcm no 1..yg no 6 bru nk masuk belon dh pecah ketumbn..tk sempt merasa..dh la kot dlu..nk stop skjp😀