Durian craving

Hye mommy just want to know, is it true preggy mom cant eat durian? Btw im 26 weeks now

374 Balas

sy bedal je sis. nak lg blkg rumah ada pokok durian 😂 tp bdn jd panas dn berangin lps mkn. sy tahan je la sbb pantang tgk. kalau sis tk tahan better rasa sikit je.

Boleh makan kalau teringin sgt seulas je ye..tak boleh melantak..saya makan time dah 39w makan sebiji durian,bukan seulas hahaha..alhamdulillah anak dah 6tahun skrg..

sy since awal preg mmg mengidam nk mkn drian..rsanya alahan dlm 8weeks and smpai akrg mkn drian..kdg2 sebiji hbis..alhamdulillah xde ape2..depend ats dri msing2

Sy balik kmpung mertua minggu lepas..2 minggu tiap2 hari makan durian brpa ulas tibai. .cek doctor kena gdm..sapa suruh makan xingat dunia😔..menyesal pun ada

Sy pon same craving durian..blk kg hrtu dpt mkn seulas beso..mmg hlg craving..tp mlm too mmg xley tido angin oiiii😆😆 Besau x duyen sy mkn too🤭🤭

Saya 23 minggu. Bedal 9 ulas durian. Xsedar dah makan 9ulas. Sbb craving sgt. 😅 Alhamdulillah xde pape. Risau jugak sbb org tua cakap nti badan panas. Baby panas.

Kalau dah terbiasa makan durian sebelum ni, bpleh je sis.. Kampung saya ada dusun durian.. Memang setiap hari makan alhamdulillah baby ok.. Sekarang dah 19 week

boleh je makan durian sis.. tapi jangan makan sutir buah tu. makan 5-8 ulas je. kalau rse takut ambik 4 ulas dlu. minum air secukupnya. taknak bagi panas dalam.

Boleh je makan. Cuma jgn terlalu byk sbb kandungan gula dlm durian tu tinggi & kite tgh preggy nie mudah panas, bile makan durian lg la bertambah panas dlm badan.

boleh je makan durian nenas semua tu tapi jgnlah banyak sgt just 2 3 ulas dah ok untuk yg craving sgt tu..bnyak kang panas baby kat dlm hehe..ibu ibu hati hati ye