Merancang baby 1st

Hye mommy sya baru dpt bby yg prtama. Hari tu p kk, nurse tnya sma ada sya nak mrancang sndiri. Sya jwb ya, nak mrancng sndiri. And then nurse ckp ok mcm tu je. Mmg mcm tu je ka?

12 Balas

Ok je nak merancang sendiri pun.. kakak ipar ngn akak sy pun merancang sendiri takde nya nak amik2 ape perancang.. elok je ni dah bertahun tak pregnant pun lagi😅😅 Amik perancang pun belom tentu…

1y ago

tu sbb dorang cakna ttg merancang sendiri. bersama luar waktu subur/pakai kondom/buang luar. kita ni taktau lg. sbb tu wujudnya alat merancang. sekurang2 nya kita dah usaha, tp andai Allah mmg nk bg, pakai la alat apa pun mmg akan ada juga. bezanya kita ada ikhtiar/tak.