Baby masuk 2 bulan.

Hai ibu2,sapa ada pngalaman babynya ada jantung berlubang? Bby sya dikesan sjak lahir n perlu check up sbulan slpas tu,msa check hritu doc kata dh takda bunyi tu mksud jntung dh normal kan? Sbb doc ckp "Lubang tu dh tkda bunyi,jdi kmu tak prli prgi hospital lg lps ni ya,follow up klnik mcm biasa ja".. ibu2 mana yg ada pngalaman share la dgn sya.. jntung yg brlubang tu pndai ttup sndiri kn? And adakah bby kita yg ada small PDA n sbagainya tu berbeza dgn anak2 yg lain? Ini pngalaman prtama sya,anak prtama.. Tq

2 Balas

Jantung berlubang boleh tutup sndiri klu lubang tu kecik.anak sy dlm perut ada detect lubang tp lahir dia ok, tu lubang sda ttup.skrg anak 2 tahun, dia senang sakit, lambat sembuh batuk selsema & klau bejalan jauh mesti sakit.waktu baby smpi setahun asal batuk selsema mesti dapat neb & salbutamol sbb dia smpi tcungap².skrg ok sikit.perkembangan lain ok sja

Anak sekarang macam mana sis? Anak saya juga dapat appointment paeds lepas sebulan lahir..