ubat gastrik

Hye mommy semua..nak tny dlm ni ada x yg mkn ubt gastrik time preggy..actually sy dah 3rd baby..n preggy kali ni sy alami gastrik yg agak teruk smp sy perlukan ubt angin gstrik stp hari..bhya tak utk kandungan sy baru 12week?

19 Balas

Sama cam saya..gastrik..doktor bg ubt air colour putih tu..yg tu je leh mkn..

Saya dri awal preggy selalu kna gastric, dokter hnya suggest gaviscon je.

saya kena.. sy makan ubat gastrik yg doc bagi . sebab da teruk sgt.

5y ago

Sma la sya sis..mkn ubat gastric hat kuat punya

bahaya...cuba jumpa doc dulu ya tanya pasal benda ni

5y ago

Sy p klinik swasta bgtau kata gstrik teruk..doc bg ubt tu tp mkn bila perlu jaa..tp sy mkn hari2..Sb xthan sakit..sy skng dok alah lagi so mkn xmnentu tu yg jd asid byk..

yep saya pernah masa kandungan 7 bulan..

Tolong check dgn doctor ya

Baik refer doc dlu sis.

ye jumpa doc dia akn bg ubat yg sesuai utk ibu hamil...saya yg preggy ni pun gastrik teruk , ank2 yg lepas tk da plak gastrik

Sy mkn ubat gastrik dr kk sbb sy selalu kena pedih ulu hati.#5monthspreggy.kalau buat cek up kat kk bgtau je dgn doc u gastrik nnt dia bg je ubat gastrik tu.