Vitamin & Supplement

Hye mommy semua.. Sy pregnant nak masuk 4 bulan tapi takde sebarang vitamin atau apa² ubat yang dr bagi.. Normal ke ?? Btw ni 1st pregnancy sy.. #1stimemom

2 Balas

Folic acid mesti ambil, kalau tak baby mungkin kecacatan otak atau tulang belakang. Boleh dapatkan free dari nurse di Klinik Kesihatan bila check up, atau boleh beli dari farmasi.

Doktor dah cek ujian darah semua dan urine ke? Maybe result semua tu, puan tiada perlu tambahan nutrien drpd ubat2. keep on mkn secara sihat 👍👍