Puting tersumbat..

Hye mommy semua , assalammualaikum ☺... Sy nk mntak tips sikit bolehh.. Mcm mna kita nk buat dn patut buat bila puting kita tersumbat.. Sblm ni ank sy suka mnyusu sebelah kiri je.. Sebelah kanan dia x nk.. 🤦‍♀️ Smpai laa umur dia sekrg 1 2bulan.. tp sejak 2 mnjak ni tetek sy sebelah kanan ni tiba2 pulak rsa sakit mcm bengkak susu pn ya rasanya.. Bila sy picit keluar la susu tu , tp x bnyk sb puting jd size normal dhaa sb ank x nk susu sebelah knan.. Jd mcm mna sy nk buat bila puting tersumbat ni.. Dh pum tp x jlan jugak... Ad tips tak mommy2 sekalian 😩 Sp pernah jd mcm sy ? 🥴

4 Balas

sye bru je jadi semlm. kemain risau lagii. susu ade tapi bila pump xnak keluar. so sye tuam dgn hotpack masa sblm n selepas pump. urut2. lps tu sblm pump sye urut dkt bahagian areola dulu. pusing2 kan jari dkt areola tu dgn urut menurun ke arah puting. buat sampai susu keluar sendiri. pagi ni pump dpt quantity susu mcm selalu balik

1y ago

Okey sy try buat.. Tq bg tips 👍

dulu pernah bila pump xnak kluar. tp picit guna tgn ja ada pula.. tau2 pula susu xnak kluar klu kita sambut air susu tu. nak xnak,picit mcm biasa sj kluar kan susu tu ,buat mcm urut gitu.. baru dia kluar.. sedih xdpt sambut sbb mcm syg tp nilah agaknya satu kejadian yg xdpt dielakkan.. kita x suka tp terpksa buat

buat urutan payudara dulu awak. utk melancarkan pengeluaran susu badan.

1y ago

inn shaa allah, awak boleh okay❤️💪. most wc awak

buat urutan payudara