Buku pink gov atau swasta?

Hye mommy, pernah Tak yg pernah alami, Sy dh Ade 2history misscariagge rapat, now pregnant lg, Mase dpt tahu pregnant, dh inform panel swasta utk buka buku disna, tiap Kali Tanya dah bole buka buku ke, depa ckp tggu week 10 ke atas, tp pd pendapat sy, seeloknya bukalah awl utk lebih pemantauan, skrg ht jadi Tak sabar n Tak keruan utk tw perkembangan terkini baby, skrg pun dh 9w+, rasa mcm nak saja pergi ke gov, tp serba salah plak dgn close doctor kt panel tu, pasal ank2 klau xsihat mmg akan refer ke dia, takot kcik ht plak member klau xbuka buku kt klinik Dy😂, dh jadi serba slh plak, mood mommy ni berubah2 la ni, nak jaga ht org ke nk jaga ht sendri..🤣

2 Balas

Better pegi ke kk sebab kes puan ni kira high risk. Mcm kes saya, doctor klinik swasta tak berani nak handle kes saya so dia bagitau better buka buku pink dkt kk tapi kalau nak scan untuk tau perkembangan baby boleh je ke swasta. Saya pun sebelum ni 2 kali miscarriage, 1 kali ectopic pregnancy (sebelah fallopian tube kena buang dah), alhamdulillah Allah masih bagi rezeki dan peluang untuk ada baby, now dah 10 weeks

9mo ago

sama2, semoga dipermudahkan segala urusan puan

for me jaga hati sendiri. buat dkt kk lebih baik. miscarriage brp week sblm ni? sbb klu under 12w, either kk or private mmg boleh buka buku 10w above. sbb 10w keatas kira janin dh viable. myself miscarriage 15w pun buka buku wktu 10w.

9mo ago

1st Mase 8w blighted ovum, 2nd Mase 12w no heart beat. tula, dh almost 2m+ xde refer mana2 doctor, mkn pun jaga2 sendri je..tq advice sis, better aga ht sendri🥰