Tidur terlentang

Hye mommies..nk tnya..effect yg kita dpat bila tidur terlentang..skrg daa 27 mggu..effect kt kita ke atau kndungan skali ye??

1 Balas

Scientifically kalau tidur terlentang, baby x dpt cukup oxygen especially dah nak masuk 3rd trimester, tu biasanya doctor akan nasihat tidur mengiring ke kiri so senang baby dpt oxygen dan baik utk saluran darah mengalir ke baby, mengiring ke kanan pun boleh tp jgn too often. Best position mengiring ke kiri. Link ni for further information😊 https://www.healthline.com/health/pregnancy/sleeping-positions-in-pregnancy#side-sleeping

3y ago

No problem dear, just monitor baby's movements all the time 👌🏻