Uri kat bwah 18week normal ke..?

hye mommies..nak tanye..td g scan 18w lbih doc cakap uri kat bawah..tapi xperlu risau sbb normal, lama2 nt uri akan naik sendiri..ade tak mommies2 yg ade pgalamn mcm ni..? takut la pulak

1 Balas

Normal sis. Nanti dia naik. Jadi tak normal bila dah 3rd tri dekat due tapi uri dkt bawah. Placenta previa org panggil. Atau nama lain PP. Sy dulu kena PP type 1-2. Doa byk² ya sis. Kerapkan sujud lama²

5y ago

Kita ikhtiar . Allah jua penentu. Sis pon rajin² ckp dgn baby. Byk² selawat dan istighfar. Itu yg sy buat masa kena tahan ward 2minggu sbb PP. Doa minta dekat Allah ntk bersalin normal. 😊 Semoga dikurniakan kemudahan ya sis. Stay positif ok.