Uri Dibawah

Hai mami semua..sy skrg preg 16mgu 4hr..td g scan dekat kk.. Doc cakap uri sy kat bawah. Normal ke cmtu??Sy agak risau bila doc ckp cmtu sbb sy 1st preg..ada x siapa2 pengalaman mcm sy?

17 Balas

Uri kena ada di atas sis. Kalau uri kat bawah (Placenta Previa), uri tu akan halang laluan baby utk keluar masa bsalin nnt. Tp sis dont worry right now sbb sis masih awal lagi. Byk masa lagi utk uri naik ke atas jika diizinkan Allah. Mcm saya confirm dah Placenta Previa and dah kena bedrest kat hospital pun. Doc biasanya akan confirmkan balik minggu ke 32 nnt if uri di bawah/x. All the best to you sis. Doakan saya juga selamat bersalin anak pertama bln depan In Shaa Allah

In Shaa Allah semua baik2 . Sy dr week 5 sampai la 2 minggu lepas . Bleeding ajeee . Kdg2 bleeding mcm kua air paip slow tu . Byk sgt2 . Bila scan Uri mmg kat bawah rendah sket . Tp jgn risau sbb awal kehamilan normal "low lying placenta" bila makin besar baby, Uri akan naik atas 😘😉

Hi, sy diagnosed uri kt bawah masa week 15. Masa tu ada spotting brownish dah seminggu, pastu cam sakit jugak bila dr duduk nk berdiri and berdiri nak duduk. Tapi ada harapan nak naik tu, try sujud lama sikit. Sy sekarang dah week 30, alhamdulillah uri dah naik.

Jangan risau sis. 16 minggu tu awal lagi. InsyaAllah baby masih boleh berpusing. Bila dah nk dekat bersalin, uri atas di atas, dan kepala baby di bawah

Normal..sebab awal lagi tu sis. Saya dulu mengandung 6 bulan pun still uri kat bawah. InsyaAllah akan naik balik

Normal awal2 uri kt bwh.. Saya 30week pn uri bwh lg.. Scan 34w.. Alhamdulilah uri dh naik.. Bykkn bersujud.

Jgn risau. 14 minggu awal lagi. Doa banyak2 nanti uri tu naik hari demi hari insyallah 🙆💪

5y ago

16minggu 4hari..sorry silap sis.. normal ke sis?

Sya dah 28 weeks pun masih di bawah sis. Sis punya tu masih awal sangat.

Awal lagi sis.. masih ada masa uri tu nak naik.. dont wory too much..

5y ago

Tq sis untuk info tentang ni