Makanan untuk baby 6months

Hye mommies..ada tak mommies experience baby yg baru nak start makan masa umur 6 months,baby mcm sakit perut makan puri buah/cerelac beras+susu?any suggestion nk bg makan apa tak so baby tak sakit perut? Sbb my baby asyik sakit perut je even makan puri buah n cerelac tu..?

2 Balas

Baby sy nak masuk 7bulan. Tp sy xbagi puree n cerelac tu sis. Puree buah ni klu blh bg bila dh cecah umur 8bulan. Starting sy bg bubur kosong + susu ibu@formula. Lepas 1minggu sy campur bubur nasi ngan 1jnis sayur. Seminggu lpas tu campur bubur dgn 2jnis sayur pulak. Klu nk bg ank selera lg mummy blh cmpur dgn stok ayam atau daging if baby xd alahan. Sy msk 2hari sekali. Mcm bby sy ada aczema so mmg xcampur lg stok ayam@daging@ikan bilis. Sy cuma gorengkan bawang merah n putih campur dlm bubur pastu blend. Laju baby mkn. 😊

5y ago

Takde. Najis mcm biasa.

Kalau saya la...utk pengenalan baby 6 bulan saya buat bubur nasi kosong. Buat cair

5y ago

Sakit perut tak dia?