Macam mana nak introduce baby 7 months makan bubur nasi?

First food baby makan (6 months) is Cerelac Rice/Beras (advised by Paed) sebab baby susah nak buang air besar. Now nak introduce bubur nasi tapi baby tak makan langsung. Tapi kalau buat Cerelac + Carrot/Broccoli ke dia makan je. #1stbaby #mommybuntu

2 Balas

Kalau mcm tu try buat bbur nasi + carrot.. Kene rajin cube.. Selalu awal2 doc suggest bubur nasi kosong je jgn bgi baby mkan cerelac or ape2 brand.. Paed awak terbalik pulak 😅

Jd picky eater dah tu sbb awal2 dah makan carelac. Anak sy dlu Paed nasihatkan bg realfood/bubur nasik.