Makan laksa

Betul ke waktu mengandung tak boleh makan laksa and ketam?

13 Balas

laksa dan ketam boleh je makan. but ketam tu make sure betol² masak sbb toksin tggi. mkn sikit ok kot.. sy awal² pregnant dulu melahap ketam xingat dunia sbb mmg xtaw tgah pregnant. alhamdulillah xada ape². sekarang dh 7bulan due 27/5 doakan sy ye

3y ago

oh yeke?thankyou. in shaa Allah semoga dipermudahkan urusan bersalin. saya bersalin due 29/4

ketam ikutkan xbole sbb ad toksin yg tinggi...sy pun mse bru gndung nk mkn mmg mertua xbg...tp mkn jgk bt rase2...laksa tu sy rse bole je sbb dlm bahan laksa tu xd ape yg mudaratkan...kalau ad nenas xya mkn nenasnye...

boleh je makan sis. saya sepanjang pregnant ni memang menghadap laksa ja 😅 sebab nanti dah bersalin kena pantang lama kan. so makan laksa puas puas selagi tk beranak ni haha.

Sis mkn bnyak ke... Klau dh trmkn tu xpa lh.. Jji sis x mkn bnyak.. Klau undang dgn sotong blh mkn sis.. Ketam ni blh mkn sbnarnye tpi dlm kuantiti yg sederhana je..

3y ago

baik kak. terima kasih

sape kata xblh,melainkan tgh pantang. ye tu xblh. tp tgg preg ni,elok mknan2 mcm tu. bkn utk kenyang je malah blh elok dan cntik hb kita.

laksa sy mkn je .. alhamdulillah xada pape .. nnti dh bsalin lg lme nk bpntang nk mkn lksa so mse ni lah nk mkn😅

sy makan semasa trimester 1 .. tp kuantiti sedikit shj .. Alhamdulillah skrg dah 35 minggu ..

sy mkn je laksa..tpi ketam mkn sikit je ambik rasa..tliur..msk kena btul2 msk la..

Laksa boleh sis ketam xblh. Klau nk mkn, mkn sikit je ye... Klau teringin nk mkn

3y ago

kenapa ketam tk blh ye. sy ad mkn ketam baru2 ni 😣

Boleh ja. Mak saya bagi ja. Laksa lpas bersalin kena pantang