Breast Milk

Hye mommies! Sy nak tanya.. Apa yg kita boleh buat dgn susu yg kita pump tapi dah expired? Selain buang? Boleh bagi kucing ke? ?

9 Balas

susu yg sesuai utk kucing minum selain susu ibu kucing, hanyalah susu kambing. Lagipun nanti kucing tu jadi anak susuan sis pulak. Hehe, sorry gurau jer.

Kucing pun bernyawa sis. Kalau dah rosak, haiwan pun sakit perut. Buat mandian baby je. Boleh treat skin allergy.

5y ago

mandi takpe bukan mkn.

Hahaa.. ada juga tertanya .. kalu boleh bagi kucing ke tak?

Tk melekit ke kalau guna susus y dh exp

Sy buat jirus pokok klau dh bnyak sgt

Saya buat siram pokok kat luar

Buat mandian baby @ siram dekat pokok

5y ago

Mcm mana ye nk buat mandian baby tu? Susu cmpur dgn air ke?

Buat mandian baby sis. 😊

5y ago

Setakat ni baby saya pakai takde effect ape pun. Dulu saya mndi kan dia sebab kulit dia gatal2, ruam pakai pampers tu. Lepas mndi susu tu alhamdulillah hilang semua. Kulit dia pun lembutt je mcm pakai lotion. Saya suka cmpur dgn sabun mndi dia sikit 😋 susu badan yg expired tu saya guna dlm 180 ke 300 ml. Tapi jgn guna susu yg dah terlampau kuat bau masam yee sis. Yg baru2 expired tu okayy lah. ✌

bagi baby mandi 💕