Baby demam

Hye mommies..any suggestion utk turunkan suhu badan baby tak?nangis whole day.

Baby demam
13 Balas

ubt dy kne rjin tuam ank je sis . lg2 time mlm . tido kita pon jdi tido2 ayam sbb nk tuam ank . xpkai kn bju tgh mlm . pampers je pkai . ubt demam mkn tu sy xgalak kn bg pd ank . tpi klau ank pns sgt bole bg ubt demam yg sumbat kt bontot ank tu . hnye 1kali 1hari time dy pns sgt je bg . biase 2ari dh kebas pns ank sy bg ubt demam yg msok kt dubur tu . bole beli kt farmasi sis ad jual n bgtau umo n berat bby skli kt dorg . sbb ad yg dos xsesuai tok bby . dos bby yg paling rendah bacaan dy .

5y ago

lupe plak . bole juga mtk ubt sumbt tu kt HOS . hos pon ad bagi bby ubt sumbt .

Kalau sy, wktu ptg sy akn ltk anak sy dlm tab mandi..air jgn suam sgt jgn sejuk sgt..basah2kan bdn dia..slalunya start maghrib baby akn start dmm pns kan...n then sy akan lap kan badan ank sy dgn air asam jawa pula..asam jawa tu tapis dlu...ambil air dia..n lap kan seluruh badannya..pkaikan baju lubang2..supaya panas bdn dia cpt turun..mcm tu kalau cara sy...tp klau panas tk kebah2 jgk, kena bwk pergi hospital juga..takut kurang air dlm badan

Anak sy hari isnin tiba2 badan demam panas. Sy bukak baju n seluar. Tinggal pampers je. Tuam bdn dia dgn tuala. Anak sy 10m. Boleh makan ubat dh. Esok harinya. Alhamdulillah dh recover dh. Suhu bdn turun. Dan baby aktif 😊

Sis.. anak sy pernah demam teruk jgk. 1st mase anak tido tu sis letak kan tuala lembab dekat tengkuk anak dan dahi anak. Dalam 30minit sis check suhu semula. Bile rase kain da nak kering sis basahkan sikit lg

sy x membazir apa2. sy cuma buka baju dan seluar dia lepas tu rajin2 tuam pakai tuala basah dan bg minum ubt demam yg doktor bg je. sentiasa pastikan kepala dan badan ank basah.

Sis saya klu anak demam, saya guna petua mandi dengan lemon... slice lemon beberapa slice masukkan dalam air.. InsyaAllah Klu masih x OK sis bawa jumpa doctor

bg try sabun lemon nie sis,slain trn kan demam,btk n slsma pun ok...ank sya pun gna nie...krp kan mandi n bg susu

Ank sy if dmm bg mndi hirisan lemon, cmpur daun bunga raya putih.. Alhamdulillah mjadi

Try sapu cream youbaby. .. Insya allah