baby meragam

Hye mommies. Baby saya baru sebulan lebih. But lately asyik menangis, merengek, mudah lapar dan susah tido. Adakah itu yg dikatakan growth spurt? Risau juga kalau baby saya ada sakit apa2.

6 Balas

Awakkk, sama la situasi kita. Pening jugak nk layan meragam anak. Biasa baik je mudah tido. Sekarang asal letak bawah je terus nangis merengek. Sentiasa nk kna offer susu bg senyap

4y ago

Haha. Nak ajak sembang risau dia x tdo2. Pening2

baby sya pn mcm awk jgk menangis,meragam ada je yg xkena struggle jgk la 5 6 bulan akn oke 😊 mula2 je lps tu oke dah

4y ago

😄 dah bsar sikit nt dia akan tido lama sikit dr biasa cuma siang tu tdo dia sekejap2 bila mlm dia akn tido lama..baby sya skrg ni ada masa dia bgn tu pn nak menyusu je lps tu tdo balik 😂 kdang2 tu jd 🐨 jgk la

Anak sy bru sbln lebih. Meragam xsgt.. Xnangis sgt.. Cme tula.. Siang tdo.. Mlm jage.. Stress xtdo mlm.. Huhu..

4y ago

Anak sy 2 bulan lebih dah mula kurang tido siang. Tido paling lama 2 jam. Maybe sebab bising. Rumah tepi jalan. Malam bangun nak minta susu dan tukar pampers saja. 😊tp ada masanya dia kerap terjaga malam juga. Fenin2. 😴

Sama la dengan saya...anak 21 hari mmg cpt lapar,merengek je..siang hari tido tapi malam susah nak tido

4y ago

Hehe. Sama la. Maybe memang cemtu kot perangai baby baru lahir kan. 😁

Baby saya pulak dah 4 bulan baru meragam serba tak kena. Sebelum ni okay. Mungkin growth Spurt

4y ago

Tu la. Kita ni pun taktau apa dia nak. Semua dah try bagi. Rupanya nak kena peluk je. Sampai dia puas baru boleh letak atas tilam. Sabar saja la layan. 😅

Masa baby sy under 2month mcm ni la..tp bila baby dah boleh nmpk semua ok.

4y ago

Fuhh, lega sikit baca jawapan awk. Harap betul la. Sbb sblm dia usia sebulan senang je jaga. Now tiba2 cepat menangis. Pening kepala sy. 😅