Air liur banyak

Hye mommies.. Ada tak mommies yg alami air liur banyak dlm tempoh kehamilan? Ad tak cara atasi.. Tq

8 Balas

saya dari awal pregnant sampai 7@8 bulan baru hilang masalah air liur tu, so kalau gi mana² memang akan prepare tong sampah kecil dgn plastik sampah kecil tu.. sebab asyik nak meludah ja.. tambah kalau naik kereta makin menjadi² pulak nak meludah tu.. lepas tu rajin² la sediakan stock gula², ni pun membantu jugak untuk elakkan dari meludah 😅 selalu bawak kalau nak gi checkup kk lah sebab kadang tu nak bercakap pun tak boleh sebab air liur banyak sangat🤣

saya dari awal pregnant sampai 7@8 bulan baru hilang masalah air liur tu, so kalau gi mana² memang akan prepare tong sampah kecil dgn plastik sampah kecil tu.. sebab asyik nak meludah ja.. tambah kalau naik kereta makin menjadi² pulak nak meludah tu.. lepas tu rajin² la sediakan stock gula², ni pun membantu jugak untuk elakkan dari meludah 😅 selalu bawak kalau nak gi checkup kk lah sebabkadang tu nak bercakap pun tak boleh sebab air liur banyak sangat🤣

2y ago

saya makan kalau dekat luar je.. kalau dekat rumah jarang 🤭

Normal sis. Saya pun sama macam sis juga. Lepas tu air liur rasa pahit je. Apa yang saya buat meludah je nanti tiba satu masa dia akan normal balik. Enjoy your pregnancy journey☺️

2y ago

Tgah njoy.. Tp xdpt nk kontrol air liur 😅

tengah alami . rasa tk selesa tpi tkde smpai meludah pun cuma kdang² tgh dduk dia kluar sndiri . susah control HAHA , tido pun bru ttup mata dh kluar air liur 😂

2y ago

Sama la.. Sblm nk tdo pn still kluar air liur. Tido sb dah letih mludah ja 😊😊😊

Normal sbb hormon.. search je pasal ni. Ada artikelnya.. saya pun tak ingat cara macamana. bawa la plastik ke mana2 untuk buang air liur tu

2y ago

😁🌻

samaaaa.. siap ade bekas nk meludah. dh mcm peludah professional dh

2y ago

Kan.. Mna2 ja bwak bekas 😅

cara atasi nya bawa la plastik sampah kecil slalu ke mana sja🤣

2y ago

Letih 🤣🤣🤣🤣

Normal je sis.

2y ago

It's OK klau xda alahan apa2.. Yg pnting jga dri baik2.. Jgn bt kja berat2 😘