Acne menyerang !

Hye mommies, this is my 1st pregnancy. Ada tak mommies yang bila pregnant muka naik acne. Kadang stress juga bila tengok cermin tapi kena redha and enjoy my pregnancy. Ada tips tak nak kurangkan acne.

6 Balas

Hormonal acne due to changes inside body bila pregnant. Agak susah nak hilang berdasarkan pengalaman dan kata doktor sebab hormon. Tak perlu risau sangat sebab sekarang pakai mask dan disarankan duduk rumah. Minimal make up kalau keluar sbb tak nak sumbatkan lagi kulit. Cleanse muka macam biasa 2 kali sehari dan guna cleanser mild sebelum solat. Pastikan muka sentiasa bersih, otak tak serabut dan enjoy the pregnancy. Ni tips utk muka lebih baik. Acne mungkin tak hilang semua dan akan sentiasa muncul tapi at least kita sudah ambil langkah-langkah penjagaan muka supaya acne yang naik tu kita tahu ianya semata-mata sebab hormon saja.