KURANG AIR DALAM BADAN

Hye momies, saya tgah mengandung 4 bulan lebih , hb dri 13.4 naik 14 .. tapi setiap kali checkup doctor akan suruh drip air sbb kekurangan air dlm badan dan berat badan tak naik .. any solution tak sbb penat jgk setiap kali checkup kne drip ..

6 Balas

awak berat tak naik. Yang saya pulak, berat naik mendadak. Penatt kena ulang alik klinik 2 kali seminggu sebab Dr. takut bp naik dan risiko kena gdm. Masa anak first pun berat naik mendadak smpai 20kg ++ tapi alhamdulillah ok je smpai bersalin.

3w ago

sama saya.. anak no 1 (21kg) dgn anak no 2 (22.5kg). sekarang tengah melalui lagi untuk anak no 3, baru 15w. sebulan saja naik 1.6kg. dh kena check dua minggu sekali. pastu tekanan darah kena check selang sehari 😪

saya masa 3 bulan berat 43kg, ni 4 bulan 44kg, nurse suruh saya mkn bnyk lg . sbb kurang naik berat.

baby awk oke ke.. sy pn berat selalu turun tiap kali check up🥺

Minum air kosong secukupnya

2w ago

dah awk 1 hari botol 1.8L tu 3-4 kali saye isi still sama

minum air banyak

2w ago

saye minum guna botol 1.8L tu 3-4 kali isi satu hari tpi still sama

sis mkn ape HB cantik...

2w ago

awal preg saye ade amik jus delima tpi kdang2 skrang 17 minggu lebih x pnah dah sbb perut pedih .. saye x batas mkn pun wak mkn je ape yg boleh mkn