Result FBC hb rendah 10.5

Hi semua. Checkup haritu 4/9 bacaan hb saya 10.5 (22 weeks). Tapi tu dia amik darah guna jari. Next day saya pergi KK untuk amik darah (FBC) sbb dr nak accurate hb reading. Tapi sampai sekarang (11/9) saya tak terima panggilan untuk result darah tu. Maksudnya hb saya ok ke? Atau tunggu result next checkup? Next checkup saya 18/9 ni. Kalau hb saya pagi tu masih rendah, adakah saya akan kena drip? Atau saya kena buat FBC lagi? Anyone ada experience? Takut pulak kalau kena drip. 1st time dapat dakwat merah masa checkup. Sebelum ni sebulan sekali je datang KK 😰

2 Balas

ade sesetengah kk yg ambik hari appoiment,akn dpt keputusan next appoiment.. tpi mcm sy memang masalah hb mse pregnant, tiap kli appoiment kne ambik darah dlu kt kk yg boleh dpt terus keputusan pstu terus jumpa doktor pada tarikh appoiment sy tu.. memang tiap kali di bgi tarikh appoiment baru mesti dengn surat ambik darah fbc doktor bagi

Kk sy result darah tu akn dpt utk next checkup. Kalau makin rendah akn dpt appointment iron drip. Sy bukak buku 12 hb elok je cantik makin lama makin turun sampai 8 terus masuk iron drip cosmofer mencanak naik sampai lepas bersalin hb cantik balik😅biasa lah kita mengandung ni segala mcm serah dkt anak dlm perut tu🤭